Stanovisko k poskytování život udržující léčby dětským pacientům

| Nezařazené
Sekce dětské paliativní péče ČSPM ČLS JEP zveřejňuje Stanovisko k poskytování život udržující léčby dětským pacientům, určené odborné veřejnosti. Autory stanoviska, které vzniklo za podpory Ministerstva zdravotnictví ČR a Nadačního fondu Jistota Komerční banky, jsou členové sekce dětské paliativní péče JUDr. Helena Krejčíková, Ph.D. z Centra zdravotnického práva PF UK a MUDr. Jan Hřídel z KDDL VFN a 1.LF UK. Stanovisko schválila Etická komise ČLK, Česká pediatrická společnost, Česká neonatologické společnost, Česká společnost anesteziologie resuscitace a intenzivní medicíny a Odborná společnost praktických dětských lékařů ČLS JEP. Velmi nás těší, že Stanovisko k poskytování život udržující léčby dětským pacientům našlo tak širokou podporu mezi odbornou veřejností.   Výbor Sekce dětské paliativní péče ČSPM ČLS JEP   Stáhnout soubor: Stanovisko k poskytování život udržující léčby dětským pacientům  [PDF]
Seminář „Komplexní a podpůrná péče u vzácných onemocnění – díl 4.“
Praktická doporučení pro organizaci paliativní péče na novorozeneckých odděleních